Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

A jelen általános felhasználási feltételek a www.kozoseletunk.hu, illetve aloldalaihoz való hozzáférést, annak használatát szabályozzák.

Annak alapján, hogy ön a jelen weboldalt felkeresi, illetve azt használja, valamint a(z) oldalon szolgáltatásra fizet elő, feltételezzük, hogy ön a jelen általános felhasználási feltételeket elolvasta, megértette és a weboldalon történő megrendelésével elfogadja azt.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra (utólag nem hozzáférhető), kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A weboldal működésével, megrendelési folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Jelen ÁSZF hatálya szolgáltató weblapján (www.kozoseletunk.hu), illetve aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki.

Definíciók:

Felhasználó: bármely természetes, jogi személy, vagy szervezet, aki szolgáltató szolgáltatásait igénybe veszi, szolgáltatóval szerződést köt.

Fogyasztó: olyan felhasználó, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy.

Szolgáltató: az információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújtó természetes, illetve jogi személy vagy jogi személyiség nélküli szervezet, aki a felhasználó részére szolgáltatást nyújt, aki a felhasználóval szerződést köt.

  1. Szolgáltató adatai

1.1 a szolgáltató neve: Rácz Levente E.V.

1.2 a szolgáltató székhelye (és egyben a panaszügyintézés helye): 1188 Budapest, Szigeti Kálmán utca 69/D.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: info@kozoseletunk.hu

Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve (cégbíróság): belügyminisztérium

Adószáma: 48985039-1-43

A szerződés nyelve: magyar

  1. Alapvető rendelkezések:

2.1.    A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ászf értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a polgári törvénykönyvről szóló 2013. Évi v. Törvény („ptk.”) És az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. Évi cviii. (elker. Tv.) Törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (ii. 26.) Korm. Rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

2.2.    A jelen ászf 2022. Március 24. Napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani az ászf-et (a módosításra okot adó körülmények: jogszabály-változás, üzleti érdek, céggel kapcsolatos változások). A módosításokat a szolgáltató a weboldalon közzéteszi, illetve a regisztrált/vagy korábban már vásárló felhasználókat a változásról e-mailben értesíti – mely alapján a felhasználó jogosult a szerződéstől elállni, vagy azt felmondani. A módosítások nem érintik a korábban megkötött szerződéseket, azaz a módosításnak nincs visszaható hatálya.

2.3.    Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

  1. Megvásárolható szolgáltatás(ok), szolgáltatások köre

4.1 a megjelenített szolgáltatások  online rendelhetők meg. A szolgáltatásokra vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a magyar törvényekben előírt áfát,

4.2 a weboldalon a szolgáltató részletesen feltünteti a szolgáltatás  nevét, leírását, a szolgáltatásokról mintát jelenít meg.

4.3 amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, szolgáltató teljes körűen tájékoztatja felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

4.4 amennyiben a szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. A szolgáltatás  közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” ft-os vagy “1” ft-os árra, akkor a szolgáltató nem köteles a megrendelést hibás áron visszaigazolni, hanem lehetősége van az ajánlat visszautasítására és felajánlhatja a helyes áron történő visszaigazolást, amelynek ismeretében a felhasználó elállhat vásárlási szándékától. Jelentős eltérésnek minősül – a hazai bírói joggyakorlatnak megfelelően – az adott szolgáltatás  vagy szolgáltatás piaci értékétől akár pozitív-, akár negatív irányban minimum 50 %-ban történő eltérés. Tájékoztatjuk azonban a felhasználókat, hogy a feltűnő értékaránytalanság (ptk. 6:98. § ) fogalmát a törvény nem határozza meg.

4.5.    A 4.4 pontban ismertetett mértékű hibás ár esetén feltűnő értékaránytalanság áll fenn a szolgáltatás  valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak is azonnal észlelnie szükséges. A polgári törvénykönyvről szóló 2013. Évi v. Törvény (ptk.) Alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának.

  1. Rendelés menete

5.1.  A megrendelő kitölti az adataival a megrendelőlapot.

5.2.  A szolgáltató tájékoztatja a megrendelőt a banki átutaláshoz szükséges adatokról, majd a szolgáltatás ellenértékének előre utalását követően elektronikus számlát állít ki.

5.3.  Ezt követően kezdődik a honlap készítése, mely általában 1-14 napot vesz igénybe. Abban az esetben, ha minden szükséges információ a szolgáltató rendelkezésére áll. Ha a megrendelő nem biztosítja időben a kért információkat, akkor az elkészítési idő több is lehet.

5.4.  Átadás. A kész holnapterv átadásra  kerül a megrendelő felé ellenőrzésre, ha 2 munkanapon belül nem érkezik javításra vonatkozó kérés, akkor a felek a szolgáltatást teljesítettnek tekintik.

5.5.1.    Fizetési módok:

Átutalással: a megrendelő a megrendelt esküvői weblap készítés ellenértékét a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára 7 napon belül köteles átutalni. Az összeg szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően  jogosult a szolgáltatás igénybevételére.

A megrendelések feldolgozása és teljesítés

A megrendelések feldolgozása nyitvatartási időben történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására. A szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Nyitvatartási idő: H-P: 9:00-17:00 SZ-V: sürgős esetekben, felár ellenében.

Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1-14 munkanapon belül.

  1. Elállás joga

7.1.    Az európai parlament és a tanács 2011/83/eu számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (ii.26.) Korm. Rendelet szabályozása értelmében a fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát

  1. A) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
  2. C) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; (a személyreszabott weboldal ennek minősül)
  1. Jótállás, szavatosság

8.1 A szolgáltató 1 évig üzemelteti a honlapot. Ha a megrendelő tovább szeretné üzemeltetni, akkor jelezze a szolgáltató felé. Ez minden esetben plussz költséget jelent.

8.2 hibás teljesítés

Szolgáltató hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan szolgáltató, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el.

Több szavatossági jog csak a polgári törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő felhasználókat illeti meg.

  1. Panaszkezelés rendje (fogyasztónak minősülő felhasználók esetén)

10.1.    Szolgáltató célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti telefonon, e-mail címen, vagy levél útján is közölheti.

10.2.    Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak.

10.3.    Az írásbeli panaszt a szolgáltató 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 3 évig megőrzi a szolgáltató, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

10.4.    Tájékozatjuk, hogy a panaszának elutasítása esetén panaszával hatósági vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti, az alábbiak szerint:

10.5.    A fogyasztó panasszal fordulhat a fogyasztóvédelmi hatósághoz:

A fgytv. 45/a. § (1)-(3) bekezdéseiben, valamint a fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (xii. 2.) Korm. Rendelet alapján általános fogyasztóvédelmi hatóságként a kormányhivatal jár el: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek

10.6.    A fogyasztónak panasza esetén lehetősége van békéltető testülethez fordulni, melyek elérhetőségét itt találja:

A békéltető testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes békéltető testületekről bővebb információ itt érhető el:

Https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Online vitarendezési platform

Az európai bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Ha ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt szolgáltatás kel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

A portálon ön és a kereskedő, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=hu

Szolgáltató és felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

  1. Feltételek módosítása

A feltételek mindenkori változatát bármikor megtekintheti a jelen weblapon. Fenntartjuk a jogot arra, hogy saját belátásunk szerint a jelen feltételek bármely részét frissítsük, megváltoztassuk vagy felváltsuk, a frissítések és/vagy változások weboldalunkon történő közzétételével. Ön felelős azért, hogy időnként ellenőrizze a változásokat a weboldalunkon.

  1. Szerzői jogok

12.1.     Az  kozoseletunk.hu, mint weboldal  a szerzői jogról szóló 1999. Évi lxxvi. Törvény (továbbiakban: szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében  szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, annak bármely része módosítható..

12.2.     Az kozoseletunk.hu weboldalról bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

12.3.     A szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre valamint az internetes reklámfelületeire.

12.5.     Az  kozoseletunk.hu szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag a szolgáltató írásos hozzájárulásával lehetséges.

  1. Vegyes és záró rendelkezések:

A vásárló weboldalról történő megrendelése feltételezi, hogy a vásárló az elektronikus kereskedelemre vonatkozó technikai valamint jogszabályi ismeretekkel rendelkezik. Ezen ismeretek hiányából, valamint az elektronikus szolgáltatásokhibájából, az informatikai, távközlési szolgáltatóknak (például az internetszolgáltató) felróható hibákért az eladó felelősséget nem vállal.

A vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

Az eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

A digitális adattartalom működése, műszaki védelmi intézkedések

A weboldalon megjelenő adatokat szolgáltató szerverek elérhetősége évi 99,9% feletti. Rendszeresen mentés készül a teljes adattartalomról, így probléma esetén az eredeti adattartalom visszaállítható.a weboldalon  megjelenő adatokat mssql és mysql adatbázisban tároljuk. Az érzékeny adatok megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, kódolásukhoz processzorba épített hardveres támogatást használunk.

Amennyiben szolgáltató a szabályzat alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az, hogy a szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a szabályzat valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

Felek rögzítik, hogy a szolgáltató https://kozoseletunk.hu/ nevű weboldala magyarországon működik, karbantartását is itt végzik. Mivel az oldal más országokból is meglátogatható, ezért a felhasználók kifejezetten tudomásul veszik, hogy a felhasználó és a szolgáltató viszonylatában az irányadó jog a magyar jog. Amennyiben a felhasználó fogyasztó, úgy a pp. 26. § (1) bekezdése alapján a fogyasztóval szemben a jelen szerződésből eredő vitás ügyekben az alperes (fogyasztó) belföldi lakóhelye szerinti bíróság kizárólagosan illetékes.

Amennyiben kötelező erejű jogszabályi rendelkezés, vagy bírósági döntés jelen általános szerződési feltételek bármely rendelkezését korlátozza vagy érvényteleníti, az nem érinti az általános szerződési feltételek többi rendelkezésének érvényességét. A hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

Jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdések tekintetében a magyar polgári törvénykönyv (2013. Évi v. Tv.) És az egyéb vonatkozó jogszabályi rendelkezések irányadók.

Vonatkozó jogszabályok

A szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

  1. Évi clv. Törvény a fogyasztóvédelemről
  2. Évi cviii. Törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
  3. Évi v. Törvény a polgári törvénykönyvről

151/2003. (ix.22.) Kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

45/2014. (ii.26.) Kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

19/2014. (iv.29.) Ngm rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

  1. Évi lxxvi. Törvény a szerzői jogról
  2. Évi cxii. Törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

Az európai parlament és a tanács (eu) 2018/302 rendelete (2018. Február 28.) A belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/ek és az (eu) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/ek irányelv módosításáról

Az európai parlament és a tanács (eu) 2016/679 rendelete (2016. Április 27.) A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/ek rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)